top of page

De nacht van de geschiedenis "Meesterschap" met Studio Leyssen

BOCHOLT - De 17de editie van de Nacht van de Geschiedenis stond in het teken van 'Meesterschap'. En wie meesterschap zegt in Bocholt, denkt natuurlijk meteen aan Studio Leyssen, die al vier generaties lang internationale faam geniet.

Na het openingswoord van voorzitter Jan Lempens, begonnen de zussen Inge en Maryse aan hun verhaal. Hoe grootmoeder Matilde ‘Til’ Leyssen startte in 1934 in de vroegere boerderij en later een nieuwe fotozaak in de Heuvelstraat bouwde, hoe moeder Fernande de zaak verhuisde naar een nieuwbouw in het centrum en onder andere staatsieportretten van het koningshuis mocht maken, tot hun eigen verhaal dat nog voortduurt tot de dag van vandaag. Ondertussen is de opvolging verzekerd door dochter Merle. Heel hun betoog werd rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s van vroeger en nu.

Ondertussen had dochter Merle de spreeksters vervoegd. Nadat iedereen had genoten van een lekker glaasje wijn of een frisdrank en wat hapjes en er drie prachtige fotoboeken werden verloot, ging het verhaal verder. Zo kwamen onder andere het project van dr. Medaer in Congo, tentoonstellingen zoals 'Ich en aus ma' en hun deelname aan Kunst in open ruimte nog uitgebreid aan bod.

Na afloop kregen de drie dames dan ook een daverend en welverdiend applaus en werd hen door voorzitter Jan nog een lekker geschenk overhandigd. Deze Nacht van de Geschiedenis was zonder meer een “meesterlijke” editie. " Het belang van Limburg.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Pinterest Basic Black
bottom of page