top of page

Zusters van Priorij Klaarland

Betreed de kerk en stap binnen in het leven van de trappistinnen van Priorij Klaarland. Hun portretten en muziek brengen je in andere sferen

.

We leerden de trappistinnen kennen als zelfbewuste vrouwen, betrokken op de wereld, terwijl ze er tegelijk afstand van nemen’

Hoewel ze een teruggetrokken bestaan leiden, wilden ze zich wel openstellen voor het fotoproject om op die manier te getuigen over hun levenskeuze.

’Vooraleer het fotografenduo tot actie kon overgaan, werd er eerst uitgebreid kennisgemaakt. Ook met het gebouw en zijn lichtinval.

Vanuit die beleving kozen Inge en Maryse voor een expo die volledig bestaat uit bustes in zwart-wit.

Elk van de 13 zusters is zowel ingetogen, biddend gefotografeerd, als in een spontane, ontspannen houding. Ze zien er bijzonder gelukkig uit.

Bij het binnenkomen van de kerk zie je enkel gezichten met neergeslagen ogen. De bezoeker komt zo meteen in de juiste stemming om even te gaan zitten en de portretten op zich te laten inwerken, samen met de muziek uit de zondagsviering van de zusters. Het lijkt wel of je opgenomen wordt in het eeuwige gebed van de religieuzen.

                               Bij het verlaten van de kerk lachen de zusters je toe. Zo staan ze in het leven. Gericht op God, vreugdevol in het dagelijkse leven.

bottom of page